RSS Feed Twitter

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Γιορτή Ψαριού 2016

Posted on : 12:11 μ.μ. | By : Π.Ε.Α.Σ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

(AROMA LEFKADOS)

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι της Λυγιάς για την φετινή γιορτή Ψαριού

Το αδιαχώρητο επικράτησε χτες το βράδυ στην γιορτή ψαριού που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά στο λιμάνι της Λυγιάς. Ειλικρινά τόσο πολύ κόσμο συγκεντρωμένο δεν έχουμε ξαναδεί σε καμιά εκδήλωση.











Δεν επικράτησε όμως καθόλου στριμωξίδι και ανοργανωσιά. Όλα ήταν ρυθμισμένα στην εντέλεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατούνας, που για μια ακόμα χρονιά μοσχοβόλησε όλη τη Λυγιά από τις ψητές στα κάρβουνα σαρδέλες. Και δεν θα μπορούσε να σερβιριστεί τίποτα άλλο αφού η Λυγιά είναι το κατ’ εξοχήν ψαροχώρι της Λευκάδας. Ακόμα και σήμερα παρά την επέλαση του τουρισμού πολλοί κάτοικοι του χωριού εξακολουθούν να ασχολούνται με το ψάρεμα.











Ψητή σαρδέλα στα κάρβουνα, ντομάτα και ριγανάδα ήταν το μενού. Ο κόσμος το τίμησε δεόντως. Η βραδιά ξεκίνησε με την εμφάνιση του φολκλορικού συγκροτήματος της Κόστα Ρίκα, που πραγματοποίησε μια σύντομη εμφάνιση. Το συγκρότημα πρέπει να είναι από τα καλύτερα του φετινού φεστιβάλ, από όσο είδαμε. Εκπληκτικοί μουσικοί και χορευτές με πηγαία κίνηση.
Στη συνέχεια τα λόγο πήρε η Ελληνική ορχήστρα με παραδοσιακή μουσική και το γλέντι άναψε για τα καλά. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Διγενής έτρεχε ασταμάτητα. Θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου αλλά και την εξέλιξη της βραδιάς.

 

 

 (MY LEFKADA)

Πλήθος κόσμου έφτασε από κάθε κατεύθυνση εχθές το βράδυ στη Λυγιά και συγκεκριμένα στο λιμάνι της όπου ο ΠΕΑΣ Κατούνας διοργάνωσε την Γιορτή Ψαριού. Η μετατόπιση της γιορτής από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου έφερε εκατοντάδες κόσμο στη Λυγιά, όπου πραγματικά δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.



Οι επισκέπτες απόλαυσαν φρέσκιες σαρδέλες ψημένες στα κάρβουνα και ριγανάδα, παρακολούθησαν χορούς και μουσικές από το συγκρότημα της Κόστα Ρίκα που συμμετέχει στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας και χόρεψαν σε παραδοσιακούς ρυθμούς με την ορχήστρα του Αποστόλη Βαγγελάκη.

No Response to "Γιορτή Ψαριού 2016"